mardi 10 avril 2007

Plaat 8 en 9

Een beer, primordiaal symbool voor de vorst in zijn hoedanigheid van absolute verdediger der heilige doctrine.

Is dit de eerste ochtend van de wereld ?


Gulpen helder water gutsen van boven naar beneden, rotsstenen begroeten dageraad's eerste strelende lichtstralen ; zo men wil kan men het water over de keien horen donderen en de geur opzuigen van sprankelende sparrewouden alom. Is dit de eerste ochtend van de wereld die komt ?Een Adonis verschijnt aan de horizon.

Bij elk zielsverbond schept Adam Eva, daar ligt de kern van de hele zaak. Opgetogen heft-ie z'n duim op, z'n grote verlangen is bewaarheid, ja, de ribbe van zijn ziel en lichaam is tot vlees geworden, voor hèm ! Mirakel...

Zij vervult gans zijn hoop, ja ze is nog onuitsprekelijker dan hij de waanzin had gehad in zijn stoutste verwachtingen te dromen. In goud gehuld baant zij zich een weg, naar hem, met opgeheven hoofd, onbeducht, fier en rank, kroon van stille pracht. Zo wil 't. Zo is het. Zo gaat 't.

De grizzly kijkt goedkeurend toe, het is zijn taak de sapientia integraal te beschermen, want - dat weet hij zeker - wordt dat Principiële punt eenmaal gerespecteerd dan komt de rest vanzelf wel goed, met een beetje geduld. Daar huist juist het geheim van de smid, c'est là le secret de la messe !

Och ridders, geef uw rossen toch de sporen !

Aucun commentaire: