mardi 10 avril 2007

Plaat 6

Vrouwe Eva evenwel, zolang zij niet gezien wordt, voelt zich wanschapen - zij ook immers heeft de zon van Adam nodig om totaal te kunnen zijn.
En kijk hoe vol ootmoed de ex-kikvors z'n ogen toedoet, en alle Tronen, Majesteiten en Heerlijkheden samen met hem - en zie hoe de vrouw tot het laatste moment toe haar blik strak op hem gericht houdt. Test ze hem ? Wild wapperen en klapperen haar lokken in de razende nacht... een as ergens kantelt... zie, een prinses wordt ons geboren - hij heeft haar immers van het begin af aan niet anders als zodanig gezien !
En de prins, hij gordt zijn degen aan zijn dij. O gij held, uw majesteit en uw luister, ja uw luister ! rijd voorspoedig uit en regeer voor de zaak van liefde, uw rechterhand zal u wonderlijk leiden !

Altoos en eeuwig waneer twee zielen elkander vinden jubelen de hemelen en juichen de aardediepten, slingeren de aapjes dubbeldwars dronken door de bomen en hoort men de schreeuw der druiveranken galmen en dreunen over de velden en de heuvelen.

Altijd als Lady Yin en Sir Yang het vuur doen vonken sidderen de sterren, zwalpen de baren, wellen de bronnen. Zingen de zwanen en kirt 't borelinske in de kribbe.

Waar speelt dit stuk zich af ? Maar tot verder dan de hemel en dieper dan de aarde, van achter Acapulco tot voorbij Borneo en van lager dan Losetho tot hoger dan Venlo of Hengelo.

Och ridders, sluit toch uw helmen en hef uw lansen !

1 commentaire:

Anonyme a dit…

Captain Kirk had a green woman once.