mardi 10 avril 2007

Plaat 19

Een vrouw en een man dansen door het ruim, verlost van eeuwenoude, obsolete belemmeringen - zijn zelfs in staat hun hoofd zonder moeite uit hun nek te trekken, alles is immers voor hen mogelijk geworden ! Hun radicale identificatie met het Suprème verschaft hen vleugels van totale vrijheid, gelijkvormig aan het Principe... Een oud juk is hen ontnomen, wat draken in het fluo gras zwiepen met hun staarten, zee smult van zon, spat dronken op, zon geniet van water en verveelvoudigt uit pure overlopende vreugde z'n stralenkrans.
- Wat ?
- Zij is teruggevonden, de eeuwigheid !

Waar ?
Maar van Miami tot Nagasaki en van Helsinki tot onder Nairobi. Alles kan het paar van nu af aan mogelijk maken, voor hen geen grenzen meer, het punt van ???? steunt, stuurt en stuwt hen onstuitbaar voort, alle de poorten voor hen ontsluiten zich, de elementen en de woorden verzamelen zich in hen, met de Majesteiten, de Heerlijkheden en de Heerschappijen en zingen 't uit.
Twee worden vier... een spiraal vangt aan... een vortex wordt ontvouwd... toch een happy end... zoals van begin af aan beloofd... woord gehouden door de eeuwen en de eeuwen heen... trouw door de uitrekking der tijden vastgehouden... onwankelbaar.

- Wat ?
- Zij is teruggevonden, de eeuwigheid !

Och ridders, werp toch uw speren !

Aucun commentaire: