mardi 10 avril 2007

Plaat 16 en 17


Een zandloper ? tamboer ? graalbeker ?

De ridder verdedigt een heilige zaak, staat en vecht in het teken van de min. Meester van de overwinning heft hij zijn stralende houwdegen, o ! zijn bijlen zijn scherp geslepen ! De Leviathan biedt de held z'n achterzijde en de Behemoth zijn lendenen, draken braken heerlijke vuren die uren en uren duren...
De Mogendheden, Heerschappijen en Openbaarders staan voor hem, achter hem, naast hem, onder en boven hem, de vorst ex-kikvors bevindt zich in het hartje van de waarheid, midden in de roos.


De twee bekerhelften vloeien voort uit het middenrond - zo kunnen zij met hun schalen de aardse en hemelse invloeden opvangen en het nectar zonder mate opdrinken. Zo goed en kwaad als het gaat verbeeldt dit centrale wiel het onuitbeeldbare universele verlangen van de amoureuse wil, het oneindige punt van waaruit alles ontspringt en waarin alles weer terugkeert, tijd en ruim om te beginnen. Men ondervrage hen : zo zullen zij antwoorden...


In de bovenhelft van het uurglas heerst de hemel, beneden huist de aarde. De aarde ontvangt de korrel, het sperma, de tijd die van boven naar beneden glijdt. In het begin schier onmerkbaar, op het laatst sneller en sneller. Wil men de tijd opnieuw inzetten dient het glas om te worden gedraaid - en het is de nieuwe tijd !
Een tik van je vinger op de tamboer en alle klanken schieten los, begint een nieuwe harmonie. Een pas van jou, en het is de opmars der nieuwe mensen - zegetocht. Je hoofd draait : de nieuwe liefde ! Je hoofd draait zich om - de nieuwe liefde !



Och ridderbroeders, slinger toch uw knotsen !

Aucun commentaire: