mardi 10 avril 2007

Plaat 29

Vier rechthoeken vormen een rombus, kelk, vaas, beker voor de tienduizend en meer hemelse en aardse invloeden die er zijn.

Figuur dikwijls te zien op dakens, muren en vloeren van kerken en paleizen. Het dynamische, op 'n hoek zich balancerend vierkant drukt zo goed en kwaad als het gaat het opvangen van de rosata uit, van de dauw, het manna, het pneumatisch sperma, vastgehouden en vorm gegeven met behulp van ether, lucht, vuur, water en aarde door de ruit, door de vulve.
Naar volle waarschijnlijkheid wist de mens van weleer dit teken zonder verwarring in zijn bestaan te duiden en inhoud te geven. Zijn postume bestemming immers lag - en nog steeds ligt - op dat éne, ondeelbare punt van ???? vast.

Rond : onzichtbaar, raadselachtig. Vierkant : vervlezing van het amoureuse verlangen zich te delen. Spiraal : feniks-sprong

Rond, Vierkant en Spiraal smeden ons bestaan in De Nachtelijke Aktiviteit.

Ons bestaan ? Een gigantische dubbelspiraal die zich wentelend en jubelend in nog wijdsere helicoïden trefzeker een weg baant naar de stip van waaruit zij is opgekomen - puissante dans, puissant gebeuren...

Verrassingen... duizelingen... bedwelmingen... onze door de Voorzienigheid gezonden rol in het hele gebeuren... openbaringen... herenigingen... spiralen waarvan wij dachten dat zij niet meer wentelen stuwen ons voort... spreken tot ons... een geweldig groot leger... een geruis... zie, een beweging, en de beenderen voegen zich aaneen zoals zij bij elkander behoren... kom van de vier windstreken, o geest, en blaas zodat zij herleven !

Och riddermannen en riddervrouwen, laat uw kelken toch klinken !

Aucun commentaire: