mardi 10 avril 2007

Plaat 32

Een rode en een blauwe krullijn wentelen om ???? heen en komen elkander telkens weer anders tegen : 's mans stormachtigheid getemperd door de maat van de vrouw. Let erop hoe de edenische dubbelspiralen overgaan in de hoeken van Salomon's zegel en omgekeerd.Of zien we hier een chinese nieuwjaar's lampion met draken en drakinnen erop geschilderd ? ...Is ook goed.

Laten we het hier al meer gebruikte woord Eden onder de loep nemen. O riddermannen en vrouwen, tarasquen en waternimfen, griffioenen en zeemeerminnen, spits hier tot 't uiterste uw oren !

In EDeN schuilt ADoNaï, dat allerheiligste hebreeuwse woord voor ???? - woord met beven en vrezen door pen hier nedergeschreven...
Wie hoort niet reeds in ADoNaï ADaM fluisteren ?

In ADaM - ADoNis, "De Heer Adam", wordt de M-klank (yang) verenigd met de N-klank (yin) en scheppen zij zo ieder's aMeN, ieder's onvervreemdbare en onnavolgbare, heerlijke persoonlijke levenscode.

Het DNA van ADaM en van zijn mADaMe, o ridderbroeders en riddervrouwen, ons DNA is niets anders dan de ADeM van ADoNaï in de hof van EDeN.

DNA = ADeM van ADoNaï = ADaM in EDeN : een kind kan de was doen.

Hoe meer deze formule begrepen en eigen gemaakt wordt hoe plezanter de dagen zich ontrollen. Daarop te vertrouwen zal nooit berouwen - en zijn wij niet inderdaad ???? 's letterlijke adem, ziel en vrucht, bloed en zucht, vaas, boek, graal, kracht, pracht ? Wie zou hier anders willen beweren ?

Och ridders, ontsteek toch uw sterren !

Aucun commentaire: